Greenberg Traurig beantwoordt duurzaamheidsvragen

De vestiging van het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP op Zuidas lanceert de Amsterdam Sustainability Desk om hulp en ondersteuning te bieden bij duurzaamheidsvragen op het gebied van vastgoed in Nederland. De Sustainability Desk is dagelijks bereikbaar via e-mail op AMSSustainability@gtlaw.com of telefonisch op +31 682 816 523.

Recente studies tonen aan dat Environmental, Social en Governance factoren cruciaal zijn voor de waarde van vastgoedinvesteringen. Investeerders en kredietverstrekkers besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid, niet alleen om te voldoen aan overheidsverplichtingen of omdat het aansluit bij hun kernwaarden, maar ook vanwege de financiële impact die duurzaamheid kan hebben, zowel in positieve als negatieve zin.

Nederland staat bekend om zijn sterke betrokkenheid bij duurzaamheid en heeft veel stappen gezet om een groenere toekomst te garanderen. Als gevolg daarvan is de wet- en regelgeving voortdurend in ontwikkeling. Met onze brede kennis in zowel vastgoed als duurzaamheid willen wij cliënten door het steeds veranderende duurzaamheidslandschap begeleiden, meent Greenberg Traurig.

"Onze Amsterdam Sustainability Desk zal cliënten advies geven over hoe zij duurzame vastgoedinvesteringen en -portefeuilles kunnen creëren en hen ondersteunen bij het navigeren door het complexe regelgevingslandschap", aldus Marijn Bodelier. "Ons multidisciplinaire team van experts heeft diepgaande kennis in duurzaamheid en vastgoed. Wij kijken ernaar uit om onze cliënten te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

David van Dijk: "We vinden het belangrijk om met onze Sustainability Desk bij te dragen aan begrip voor de juridische vraagstukken in de markt. En daarmee ook aan een duurzame toekomst voor Nederland en de EU. Want dat lukt pas echt als je begrijpt hoe het werkt.”

Op de foto staan David van Dijk, Coco van Zuiden en Marijn Bodelier.