Kom alles te weten over ontwikkelingen op Zuidas tijdens de informatiemarkt

Speciaal voor bewoners en andere geïnteresseerden organiseren Zuidas en Zuidasdok op 12 maart een informatiemarkt in het Informatiecentrum in het WTC. De markt is vrij toegankelijk en er zijn twee momenten waarop je binnen kan lopen: van 12.00-13.00 uur en van 18.00-19.00 uur. 

Tijdens deze dag kun je alles zien, horen en beleven over de grote ontwikkelingen in de buurt. Bij iedere kraam en in iedere ruimte van het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok maken specialisten een praatje met deelnemers. Over de vernieuwing van station Amsterdam Zuid bijvoorbeeld. Je kunt zelf rondlopen door de toekomstige passages, over de metro- en treinperrons en de tram- en bushaltes.


A10 Zuid
Anderen praten je graag bij over de A10-tunnels die in het hart van Zuidas komen. Uiteraard zijn er ook mensen die alles weten over de verbreding van de A10 Zuid, tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel, werkzaamheden waarvan je dit jaar echt iets gaat merken.

Wijk Zuidas
Wat zijn de ontwikkeling van de wijk Zuidas? Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst? Hoe krijg je 1.350 woningen gebouwd op het terrein tussen AFC en de De Boelelaan? Of zo’n 2.700 woningen in het innovatiedistrict Kenniskwartier? Bij de maquette van Zuidas is ook veel te zien en te horen over andere ontwikkelingen in het gebied. Naast medewerkers van de Zuidas-organisatie zijn ook collega’s van stadsdeel Zuid aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.


Speeddaten
Heb je specifieke vragen? Of wil je je hart luchten? Dan kunt je ook in de ‘huiskamer’ een-op-een praten met een medewerker.

Openingstijden
De markt is open tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen. Alleen voor een extra programma is aanmelding nodig.

Extra programma

Aansluitend op de middagmarkt is er een rondleiding door de tweede passage die momenteel onder station Amsterdam Zuid wordt gebouwd: de Brittenpassage. Op de avondmarkt geven voorlichters een boeiende presentatie bij de maquette.

Voor de rondleiding door de Brittenpassage is er een wachtlijst. Aanmelden kan hier.
Meld je aan voor de  avondpresentatie

Praktische informatie
Locatie: Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok
WTC Centrale Hal, Toren 5 (voorheen toren A)
Datum: dinsdag 12 maart 2024
Tijd: 12.00-13.00 uur en 18.00-19.00 uur
Extra programma 1: 13.00-14.00 uur, bezoek Brittenpassage. Meld je aan
Extra programma 2: 19.00-20.00 uur, presentatie maquette. Meld je aan

Foto's: Jan Vonk